Spam

De Gent iMarkt

Ontdek digitale creativiteit in Gent!
Zaterdag 1 oktober 2011, Korenmarkt Gent

Heb jij al eens gedanst tegen een robot?

Heb jij al eens Tetris gespeeld zonder pijltjes op je toetsenbord ?

Heb jij al eens een Decap orgel op beats gehoord?

Nee?
Dan is de Gent iMarkt iets voor jou!

De Gent iMarkt is een evenement voor en door Gentenaars. Je hebt de kans achter de schermen te kijken van de digitale scène in Gent. Laat je fantasie gaan op een touch-screen van 1 meter groot. Ontdek dingen die je enkel in de film of op tv ziet. De Gent iMarkt laat je beleven en ontdekken. De Gent iMarkt is een toonmoment van wat er allemaal in Gent te beleven valt en te gebeuren staat op digitaal gebied.

Gent iMarkt staat niet voor een onmogelijke vooruitgangs-gedachte. Geen zwevende één-persoons-tram of ingeplante identiteitskaart-chip. We halen de innovatie uit het labo of van de website. De toekomst ligt voor onze neus. Vraag is, hoe zullen we ze beleven.

Schepen van Innovatie en Werk, Sofie Bracke over Gent en de digitale creativiteit: “Als stad zijn we trots op de vele creatieve digitale bedrijven in onze stad die in binnen- en buitenland een sterke reputatie hebben. Belangrijk is dat ook onze stadsgenoten kunnen ontdekken welke nieuwe, spitsvondige innovaties in Gentse labo’s en bedrijven ontstaan. Ik kijk alvast uit naar al dat digitaal creatief geweld op de Gent iMarkt.”

Kom dus op 1 oktober naar de Korenmarkt Gent en ontdek de digitale creativiteit van Gent.

Als voorsmaakje hier de lijst van de deelnemers van de iMarkt:

Gent M, Coptermotion, Nike, AGX, Little Miss Robot, Timelab, TV Ekkergem, De Waalse Krook, Whitespace, IBBT, Digipolis, Create Multimedia, Fish Eye vs Universiteit Gent, Wireless Gent, Le Monde Dumas, Stad Gent, La Mosca

Een initiatief van Gent M en Stad Gent.
Programma >

Gent M #11
Boekvoorstelling De jeugd is tegenwoordig
Pedro De Bruyckere en Bert Smits
Vrijdag 30 September
St Niklaaskerk, 20h

Gent iMarkt
Ontdek digitale creativiteit in Gent
Zaterdag 1 oktober
Korenmarkt & St-Niklaaskerk, 11h – 18h

I LOVE SPAM
Avenue L Meetingpoint
St-Niklaaskerk
Vrijdag 30 september 19h – 01h
Zaterdag 1 oktober 11h – 01h

Share