Gent M 2015 Over Gent M
Togetherness
 1. Te laat!

  Hakim Zemni
  & Tom Deruyck
  Digitale Togetherness

  Community schmommunity. Of toch? Hakim Zemni en Tom Deruyck breken een lans voor digitale togetherness. #GentM #32

 2. Te laat!

  Claire TillekaertsEconomische Togetherness

  Wie business zegt, zegt economische togetherness. Claire Tillekaerts over zaken doen over reële en virtuele grenzen heen. Join us! #GentM #33

 3. Te laat!

  Hannes CouvreurSpontane Togetherness

  "That reminds me of a story..." Het begin van een schoon verhaal over togetherness. Denk en vertel mee met ons en Hannes Couvreur #GentM #34

 4. Te laat!

  Steven Van BelleghemTechnologische Togetherness

  Is digital menselijk of net niet? Steven Van Belleghem, de gast bij uitstek om ons over technologische togetherness te onderhouden. #GentM #35

 5. Te laat!

  Bart Becks
  & Wim De Waele
  Onzichtbare Togetherness

  Een avond voor zowel intra- als entrepreneurs. Voor iedereen die insights in de Vlaamse innovatie- en ondernemerscultuur wil. #GentM #36

Nabeschouwing

1 september

Werken we de reeks over togetherness af? Zoja, waarom, wanneer en met wie? Een korte blogpost om het najaar te starten.
Verder lezen
Nieuws

Maar wat hebben we nu geleerd op Gent M?

De reeks talks over #togetherness zit er op. Voorlopig toch. Het werd een enorm inspirerende zoektocht naar de kracht van verbinding. Hoe ik de talks ervaren heb en wat ik er uit geleerd heb, schreef ik neer in een blog op mijn eigen website. Lees mee via deze link!

Longread

Reflecties vanaf Noah’s Ark

De patrijspoort van de GentM boot Aquamuse biedt zicht op een muur waar met een natuurlijke vanzelfsprekendheid plantjes uit de kade groeien. Een beeldende gelijkenis met de energie die ik ervaar tijdens de bijeenkomsten van GentM. De serie Togetherness leeft voor mij in het bijzonder omdat ik denk dat iedereen, bewust of onbewust, op reis is naar een dieper begrip en ervaring van togetherness en elke levens-scene een opening biedt naar het ultieme to-get-there.
Verder lezen
Longread

Dramatische togetherness

Wie er op 26 mei niet bij was voor de Gent M-sessie met Hannes Couvreur heeft wat gemist. Tenminste: dat hoor ik van heel wat mensen. Want ik was er zelf ook niet bij. Die avond stond bij mij namelijk nog eens een toneelvoorstelling in de agenda: ‘Revue Ravage: dood van een politicus’ in het NTGent. Als Tom Lanoye nog eens een stuk schrijft en dat wordt gespeeld door topacteurs als Josse De Pauw, Els Dottermans, An Miller en Frank Focketyn, dan moet je daar naartoe, vond ik.

Wat houdt een partij samen?
Verder lezen
Alle foto's
Longread

‘A conversation piece’. Nabeschouwing bij #GentM 34

Deze #GentM reeks draait rond het thema ‘togetherness’. Een Engels begrip dat bij een eerste voorbereidende bijeenkomst bij ‘In the Pocket’ met veel aplomb en een tikkeltje uitdagend op de muur werd geprojecteerd. Een avond wild gebrainstorm volgde. Het blijkt een begrip te zijn waar veel mensen zich door voelen aangesproken maar wat om één of andere reden ook lang vaag bleef, zelfs na de eerste avonden van deze serie. Pas op de avond met Hannes Couvreur op 26 mei 2015 had ik voor het eerst het gevoel dat we dat woord dichterbij kwamen. En dat dat belangrijk was. Waarom? Dat is wat ik in deze tekst wil proberen te ontdekken. Als het over zaken gaat die me na aan het hart liggen ben ik van het langzaam herkauwende soort.
Verder lezen
Longread

Nabeschouwing bij #GentM 35 - technologische togetherness

Op technologisch vlak is er vandaag niet veel meer dat ons nog verbaast. Alles gaat veel gemakkelijker dan pakweg twintig jaar geleden. Dat er binnen vijf jaar auto’s rondrijden zonder chauffeur, dat drones het blauw op de straat zullen vervangen, … het lijkt allemaal zo dichtbij. De tijd dat we versteld stonden van de mogelijkheden in ‘Minority Report’, een film uit 2002 (!) met Tom Cruise, is al lang voorbij. Maar wat betekenen al die innovaties nu echt? Moeten onze kinderen binnenkort niet meer naar de rijschool? Liggen we straks languit in onze zetel terwijl robots ons eten klaarmaken? En wat doet al die technologie met ons als mens? Worden we asocialer? Zullen onze jobs verdwijnen? Dat en nog veel meer is waar we het op 2 juni over hadden met Steven Van Belleghem.
Verder lezen
Longread

GentM #36 - onzichtbare togetherness

Gent M #36 met Bart Becks en Wim De Waele. Een avond voor zowel intra- als entrepreneurs. Voor iedereen die insights in de Vlaamse innovatie en ondernemerscultuur wil...
Verder lezen
Longread

"Dat doet me denken aan een verhaal"

Spontane togetherness - jij, ik en al de rest die samenkomen om op reis te gaan en uiteindelijk God weet waar ons anker uit te gooien.
Verder lezen
Longread

Wie is Steven Van Belleghem

Steven Van Belleghem weet als geen ander co-creatie te benoemen en te duiden. In zijn laatste boek “When Digital Becomes Human” beschrijft Steven glashelder hoe we via co-creatie aan geautomatiseerde systemen die o zo noodzakelijke menselijke toets kunnen geven. De ideale gast dus voor onze GentM #35. Misschien komt hij in levende lijve, misschien gewoon als hologram...
Verder lezen
Longread

Echte verhalen laat je vertellen door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt

De dag waarop ik besloot om te helpen om Gent M mee te organiseren, was dezelfde dag waarop ik startte met een eigen project, RELAAS, een podcastreeks met waargebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zélf hebben meegemaakt. Timing is a bitch.
Verder lezen
Tweet

@gent_m

"Brengt technologie Joden en Palestijnen dichter bij elkaar? " Een leestip van @fdgraeve. 

Longread

#WeAreOne

Ja natuurlijk heb ik spijt dat we ons abonnement op KAA Gent niet verlengd hebben. En natuurlijk vind ik het on-ge-loof-lijk jammer dat ik thuiswacht had vandaag. Onze babysits zitten lekker foto’s vanuit de Ghelamco Arena te posten… Maar tegelijk heeft het iets om alles van op afstand te bekijken.
Verder lezen
Longread

Nabeschouwing bij #GentM 33 over economische togetherness

Flashback naar vorig jaar, december 2014: Fredo tweet dat hij een aflevering van ‘De Zevende Dag’ gezien heeft over innovatie en economie met o.a. Claire Tillekaerts in het panel. In dat debat halen de gasten de WK-marketingcampagne van de Rode Duivels aan, wat Fredo intrigerend vond. Vooral de combinatie tussen de verbondenheid tussen supporters en de economische waarde ervan valt op.
Verder lezen
Tweet

@KoenPhlips

Ik moet meer naar #gentM komen. Inspirerende sprekers en een ontwapenende, bevlogen @FredoFredonis als interviewer. Chapeau #gentM #buffalo

Longread

Wie is Claire Tillekaerts?

Claire Tillekaerts is onze gast in Gent M #33. Sinds 2012 is ze CEO van Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams agentschap dat als kerntaak heeft de export van Vlaamse bedrijven te stimuleren en buitenlandse investeringen naar Vlaanderen te trekken. Samen met haar exploreren we economische togetherness.
Verder lezen
Longread

Nabeschouwing bij #GentM 32: Digitale Togetherness

“Als we rekening moeten houden met wat ‘de mensen’ willen, kunnen we beter elke week een kermis organiseren.” Deze wijze woorden van onze fotograaf Kris Goubert (bekijk alras zijn foto’s op onze Facebook-pagina!) vielen tijdens een van de eerste meetings over de Gent M-reeks van 2015 toen iemand opperde dat we toch “rekening moesten houden met ons publiek”. Afgelopen dinsdag, tijdens de tweede Gent M-avond van 2015, spookten ze heel de tijd door mijn hoofd. Leer je echt iets dat je nog niet weet door naar je klanten te luisteren? Die fameuze ‘wisdom of the crowd’, kun je daar iets mee? De wereld redden, bijvoorbeeld?
Verder lezen
Longread

Wie zijn Hakim Zemni en Tom De Ruyck?

Het zijn misschien niet de bekendste namen op de affiche van Gent M, maar zeker niet de minste, deze Hakim Zemni en Tom De Ruyck. Hakim is Managing Director van het onderzoeksbureau InSites Consulting (waarvan Steven Van Belleghem jarenlang het gezicht was), en Tom is er verantwoordelijk voor de zogenaamde consumer consulting boards – oftewel: de communities-specialist.
Verder lezen
Longread

Wat er zo leuk is aan Gent M

'Maar wat is dat nu eigenlijk, Gent M?' En ook: 'Wat doen jullie dan precies?' Het zijn vragen die ik de laatste tijd al enkele keren heb proberen te beantwoorden toen vrienden er mij naar vroegen.
Verder lezen
Longread

Technologie brengt ons dichter bij elkaar. Maar wat dan?

Mei 2013: Guy Van Sande, sinds mensenheugenis een van de sterkhouders van de VTM‐serie ‘Zone Stad’, krijgt te horen dat zijn personage niet zal terugkeren in het volgende seizoen. Zijn fans zijn in shock, en slaan keihard terug: ze richten een Facebook‐pagina op.
Verder lezen
Longread

Nabeschouwing #GentM 31: Sociale Togetherness

"Are we in this thing alone, or are we in it together?". Jeremy schreef op de tonen van Thomas Bangalter & DJ Falcon's een korte nabeschouwing van de eerste GentM van 2015 over togetherness. Benieuwd? Lees dan zeker verder.
Verder lezen
Nieuws

Locatie

Traditiegetrouw gaat Gent M door in de buurt van stadsdeel De Krook, metafoor voor innovatie en ambitie. Deze keer heel dicht bij De Krook, letterlijk op een steenworp van de nieuwe bibliotheek. We kapen voor 5 weken de partyboot Aquamuse en maken er onze 'Piratenboot' van. Van hieruit streamen we onze golflengte de wereld in. Waar? Kuiperskaai 24. 

Nieuws

Harde smart

Groot nieuws, niemand minder dan HARDE SMART zal op GentM #31 de soundtrack verzorgen. Luister naar Breekt en begrijp waarom ik hier naar uitkijk.

Longread

Wie zijn Frank Vanmassenhove en Benjamin Rieder?

In Gent M #31 bijten we de kop af met twee sprekers uit twee heel verschillende contexten. We snijden de toekomst van sociale togetherness aan met iemand die de woorden ‘sexy’ en ‘overheid’ in één zin kan uitspreken zonder uitgelachen te worden en met een jonge ‘start-upper’ met duurzame ideeën over werk, transport en het groen in onze schone stad. De eerste get-together van Gent M.
Verder lezen
Tweet

@Gent_M

Het volledige programma van @Gent_M staat op de nieuwe website. Wat denk je ervan? #gentm gentm.be

Nieuws

we're online!

We zijn klaar. Met het programma. Met de nieuwe website ook. Ik heb lang uitgekeken naar dit moment!

Met zo veel dank aan Pieter Beulque, Thomas Vanhuyse, Renate De Martelaere en alle andere M-nerds.

//fredo

Longread

over #togetherness

Gent M komt er aan en we hebben echt een geweldige affiche. Zowel het beeld als het programma. En ik ben ook echt enthousiast over het thema: togetherness. Omdat we daar eens deftig over moeten praten.
Verder lezen
Longread

Gezocht: partners zonder verwachtingen

Nu Gent M 2015 dichterbij komt (noteer in je agenda, elke dinsdagavond in mei) word ik meer en meer nieuwsgierig.
Verder lezen
Longread

Togetherness

Wist je dat de helft van de bezoekers op Gent M vorig jaar er voor de eerste keer waren? Ik vroeg het telkens voor de talk begon, en elke keer staken ongeveer de helft van de mensen hun hand op.
Verder lezen
Longread

Gent M 2014 – Wat hebben we gedaan

Verdwaasd zit ik naar de stapel foto’s te kijken. Het is wat overblijft van de Wall of Fame die we voor de laatste Gent M hadden samengesteld. Alle foto’s die online verschenen zijn, op papier gezet en tegen een muur geplakt. “De foto’s zijn vàn jullie en vòòr jullie, dus neem maar mee wat je wil” had ik aangekondigd. De overschot ligt hier voor mijn neus. Dit was Gent M 2104. Ik kijk er naar en vraag me af: Wat betekent dit eigenlijk?
Verder lezen