How Life Works met Sofie Verhalle

In de eerste aflevering van How Life Works bevinden we ons samen met Sofie Verhalle in een kleine koffiebar op de luchthaven van Addis Abeba. Tot haar verbazing blijkt onze gast van de wereld afgesloten en rest haar weinig anders dan mensen kijken. Een gesprek over boeken, concentratie, ambitie en hoe een tussenlanding op een luchthaven in Noord-Afrika je kijk op de wereld kan veranderen. 


WIE IS SOFIE VERHALLE?

Bekijk de volledige opname via chase.be.

Bekijk de volledige opname via chase.be.

---tekst van Christophe L.---

In Gent M #33 gaan we op zoek naar economische togetherness. Wat is de betekenis van samenhorigheid op economisch vlak? En wat kan de added value ervan zijn voor een bedrijf? Op zich lijkt het antwoord simpel te zijn: contacten leggen en samenwerken zit vervat in het DNA van zaken doen. Een leverancier biedt een product of dienst aan, en probeert deze te verkopen aan de best bereikbare klanten.

Wat doe je echter als je als bedrijf uit je eigen comfortzone wil treden, en zaken wilt doen met klanten in een totaal andere markt, ver buiten het eigen wingewest? Wat zijn de opportuniteiten, hoe kom je in contact met potentiële klanten en met welke andere Belgische of Vlaamse partners kan je samenwerken? Of ook nog: hoe trek je geïnteresseerde buitenlandse investeerders aan voor je bedrijf?

En toen dacht ik, ik ben normaal.
— Sofie Verhalle

Om ons te gidsen in deze zoektocht hebben we Claire Tillekaerts uitgenodigd, CEO van Flanders Investment & Trade (FIT). FIT is het Vlaams agentschap dat de internationale samenwerking van Vlaamse bedrijven bevordert en ondersteunt, zowel door actief naar het buitenland te trekken, als door investeerders naar hier te halen. Tillekaerts is dus ideaal geplaatst om ons inzichten bij te brengen in de mechanismen en wetmatigheden van economische togetherness.

Volgende show:

Frank De Graeve over Digitale transformatie van pretparken in Oost Europa.