Back to All Events

Gent M #31 — Sociale Togetherness

  • Piratenboot "Aquamuse" 24 Kuiperskaai Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)

Sociale Togetherness

Another year, another Gent M. Vier jaar nadat we in Bar 13 tien weken op rij het digitale talent uit Gent bij elkaar brachten, trappen we op dinsdag 5 mei het nieuwe seizoen af. Een reeks over ‘togetherness’ - een woord dat meer facetten heeft dan de gemiddelde diamant.

Voor de kick-off van het nieuwe seizoen halen we - letterlijk - twee toppers aan boord van de Gent M-boot. Frank Van Massenhove, bijvoorbeeld, is de man die er in slaagde om het zowaar cool te maken om voor de overheid te werken. In een column die onlangs in De Tijd verscheen beschrijft hij hoe zijn collega Hendrik Deroo hem confronteerde met het feit dat hij een peperduur bureau in hartje Brussel had, maar er quasi nooit aanwezig was. 

Het zette Frank aan het denken, waarna hij en zijn collega’s een volledige new way of working uitdokterden. Een manier waarbij flexibiliteit centraal kwam te staan. Dagdromers waren het, die de ambtenarij gingen besturen alsof ze een hippe startup-techies waren. Herkenbaar?

Of jonge mannen als Benjamin Rieder, bijvoorbeeld. In 2012 richtte hij samen met twee kompanen Bubble Post op, een onderneming die goederen (tot driehonderd kilogram!) met fietsen vervoert. Simple comme bonjour, en intussen al meer dan een miljoen euro waard.

Twee zeer verschillende sectoren - die van overheden en die van KMO’s - maar wel twee gasten met eenzelfde visie op werken, samenwerken. Twee dromers die streven naar een groter rendement door hun werknemers gelukkig te maken. Door hen vrijheden te geven en hen via digitale technologieën onderling te verbinden. Door togetherness te creëren. Digitaal en sociaal.

Benieuwd naar wat ze te vertellen hebben? Wij ook.

De eerste get-together van Gent M dit jaar is op dinsdag 5 mei. Frank en Benjamin vertellen hun verhaal en 120 gelukkigen kunnen daarbij zijn.