Gent M radio: hoe en waarom?

Velen kennen Gent M als een event. Maar Gent M is zoveel meer. Het is een losse groep, een fluïde beweging van mensen die zich vragen stellen bij de wereld zoals die er vandaag en morgen uitziet. We gaan samen op zoek naar de impact van digitale technologie op onszelf, op onze omgeving, op onze samenleving. 

De vormen waarin dat wordt onderzocht verschillen telkens. Als groep zijn we een kleine denktank op zich. Een denktdank die vooral graag dingen doet (een doetank dus). In dit geval een radioshow.

WAAROM RADIO?
Omdat we geloven dat radio het medium is dat best bij ons past. Niet bij ons als groep, maar als mens. Velen van ons luisteren naar verhalen of documentaires op weg naar het werk, op de fiets, in de tram, tussen Gent en Brussel. Het is als ware een manier om verloren tijd terug te winnen. Een goede podcast kan je dag helemaal veranderen. Probeer het eens.

Het format van radio dient de doelstelling perfect: er is tijd en intimiteit om vragen te stellen, te aarzelen, het niet te weten en dat vooral oké te vinden. We focussen op vragen en verhalen, op de afwezigheid van ruis door beelden, op de gast en de gastheer en niet de interactie met ‘de anderen’. Het is een andere manier om naar de essentie te gaan.

In de studio van Rec radiocentrum.

In de studio van Rec radiocentrum.

HOE RADIO?
Je kan How Life Works beluisteren als een podcast. Onderweg via je smartphone, downloaden of streamen. Ergens onderweg. Dat is de beste manier. Of één van de beste manieren, want bezoek ook eens de episode-site. Elke aflevering maken we een longread met alle links, context en inspiratie. Ook dat is radio.

text: Sofie Verhalle en Fredo De Smet