How Life Works anno 2032 volgens Rutger Bregman

Begin dit jaar stond Rutger Bregman, de filosoof-historicus van De Correspondent, op het officiële TED podium in Vancouver. Voor zijn pleidooi voor een basisinkomen kwamen ondermeer Bill Gates, Chris Sacca en Richard Branson uit hun stoelen. Hij ontving een staande ovatie.

Luister naar de podcast via itunes

Dat was niet de reden waarom we een podcast met Bregman wilden opnemen (het maakte het wel extra spannend). Bregman stond al lang op onze lijst. En nu hij in Gent was voor een presentatie op Webtommorow -een sessie die onze Fredo mocht hosten- grepen we de kans en zochten we een stil vergaderzaaltje op voor een kort gesprek. 

We praten met Rutger over leven in een basisinkomen, de rol van robots en innovatie in een jobless future en het overlijden van Donald Trump. Ben je niet thuis in het oeuvre van Bregman, bekijk dan zekers eens zijn andere artikels, podcasts of boeken.

Deze podcast kwam tot stand met de hulp van Bloovi (waarvoor dank). Het gesprek werd opgenomen door Stijn Vercamer, Christophe Lagast en Fredo De Smet op Webtomorrow 2017 op 09 juni 2017.

Wat vooraf ging...

Christophe en Stijn stelde een live blog samen op Webtomorrow. Ze beschreven er ook de andere presentatie's uit het 'Society Track' die dag. Je kan alles nalezen op deze pagina