Verzet en technologie. Live met Joost Vandecasteele.

Joost Vandecasteele in How Life Works. Het leek een gedroomde gast om over technologie en de stad te praten. De bedoeling was om Joost te ontmoeten voor een gesprek op 23 maart. Maar toen gebeurde 22 maart, en werd alles een stuk anders, in Brussel.

Dus werd het gesprek twee maand later gepland en voor publiek ook. How Life Works Live vanop het podcastfestival in Gent... Hoe het verliep hoor je hier.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op twitter/facebook/iTunes of schrijf je in op de mailing

Deze podcast werd live opgenomen op het podcastfestival met de steun van IT planet.


How Life Works Live.

Wat is de toekomst van de stad? Vraag jij je dat soms af? Wij wel, al van bij het begin van Gent M, in 2011. We zijn nu 3 iphones en 8000 megapixels verder. Is de stad ondertussen slimmer geworden, of zijn we intussen smart citizens? Het valt moeilijk te zeggen. 

Schrijver en Brusselaar Joost Vandecasteele schrijft over de stad. In zijn laatste roman Jungle is Brussel meer dan een setting of decor, het is een onzichtbaar personage. Een interface met humor en ochtendhumeur, waaraan je overgeleverd bent. Zoals Brussel eigenlijk echt is, quoi. Een ideale gast voor een 'How Life Works over de stad'. Over Brussel eigenlijk. En over verzet en creativiteit. En over games. En technologie natuurlijk...

Na 50 minuten moesten we afronden. Er stond nog een podcast op het programma daar op het podcastfestival in Gentbrugge. Na 50 minuten vonden Joost en ik vooral dat het gesprek te kort was. Nu, een maand later, is de herinnering aan de ontmoeting gemuteerd in een mengsel van bedenkingen en ideeën. Een splinterbom te vergelijken met de gevoelens na de Brexit-referendum.

Er valt zo veel te zeggen over dit gesprek dat ik besloten heb het niet te doen. Daarom. Luister mee. Oordeel zelf. How Life Works Live. 

Fredo

Enkele foto's van Kris Jacobs, de andere van podcastfestival vind je hier

En de simulatie waarover sprake.