Artificial Stupidity

Na Thomas Smolders’ debuut Achter Onze Schermen verschijnt er een tweede boek uit de Gent M stal. Fredo De Smet vatte 6 jaar GentM gesprekken samen in een persoonlijk manifest voor Digitaal Humanisme: Artificial Stupidity.

“De digitale wereld kenmerkt zich door een nieuwe structuur. Het is dan ook tijd voor een nieuwe cultuur.”

“In dit soort boek over technologie is de verleiding immers groot om voor de uitersten te gaan: 'leve de technologie, want ze maakt de mens op termijn onsterfelijk', of 'help, de technologie maakt de mensheid overbodig'. Dat doet De Smet niet. Hij pleit ervoor om de goede en de slechte mogelijkheden te zien. Hij ziet zowel wit als zwart en probeert in de grijze zone van de toekomst regels te ontwaren voor een artificiële domheid, die niets anders is dan een ethiek voor tijden van disruptie.” - Roland Legrand / De Tijd

Artificial Stupidity - Handleiding voor digitale humanisten werd uitgegeven bij Lannoo Campus

giphy.gif