GentM #48 over Robots en de toekomst.

Ja Hallo, Robots!

Niet te geloven dat we zomaar even 5 talks over Robots organiseerde, en dat geen enkel ervan verveelde. Props to team Gent M voor het beste onbetaalde werk. 🥦De laatste avond gaat door in Sphinx Cinema zodat we iets meer mensen kunnen verwelkomen. Te gast op deze GentM avond is Peter Frase.

Four_futures-183ac70241fda54162674557095cf068.jpg

Peter Frase's kleine boekje Four Futures is bijzonder prikkelend. Hoe hij over robots, automatisatie, economie én maatschappij nadenkt past helemaal in het vrolijk maar tegelijk kritisch discours over technologie dat we de laatste jaren bij GentM ontwikkelden. Kritisch zijn is één ding, daarin staan we allesbehalve alleen. De media (althans, sommige journalisten) is de laatste maanden wakker geworden in het debat rond tech in de maatschappij. Maar een toekomstbeeld ontwikkelen dat voorbij de exponential growth van Amazon kijkt is iets waar ik vaak op m'n honger blijf zitten. Frase verraste me door dit wel te proberen boekje. In hoeverre de scenario's werkelijkheid zullen worden is maar de vraag, maar zijn alvast bijzonder interessante denkoefeningen die ons huidig kader grondig in vraag stellen.

giphy (5).gif

Dat we deze Amerikaan kunnen overvliegen is te danken aan Telenet, die dit event sponsort. Dat doen ze omdat Westworld seizoen II binnenkort wordt gelanceerd. We gaan daarom niet enkel over 'life after capitalism' filosoferen, maar het ook lekker over sci-fi hebben.