Lo and Behold: Een Gent M Filmavond

Zag je dat er een eerste AI-film-trailer is? Een wat? Een trailer van een film, samengesteld door een computer in plaats van een mens. De filmMorgan gaat over een meisje met speciale gaven. Waardoor ze bij IBM op een idee kwamen: laten we Watson, de slimste computer ooit, zelf eens een trailer samenstellen. In hoeverre het echt door AI werd gemaakt is moeilijk te zeggen, maar ik vind het wel spannend. En creepy ook.

Een andere film waar ik al heel lang naar uitkijk is LO AND BEHOLD van Werner Hertzog. In deze documentaire over The Connected World worden we door de geschiedenis, het heden en de toekomst van het internet geleid. Werner Hertzog kan als geen ander twee extremen combineren tot één beeld. In 10 magistrale hoofdstukken spreekt hij over de vele kanten van technologie. De film is als het ware een motivatiebrief waarom we met Gent M begonnen zijn, 5 jaar geleden. 

Daarom ben ik erg blij dat Sphinx Cinema ons de kans geeft om een GentM filmavond in te richten. Op maandag 19 september (20u) is iedereen welkom op de Avant Premiere van Lo and Behold. Betalen kan ter plekke, of reserveer je plaats aan een reductietarief. Alle info op de facebook page. 

Ik nodigde alvast zelf iedereen uit die ooit het woord nam op een Gent M debat. Tijd om hen eens te trakteren. Voor de film start, zal ik de Gent M talks toelichten die doorgaan in oktober en november…

//Fredo De Smet

Tot dan?