Het einde van-podcasts

Goed nieuws voor alle mensen die door hun wankele gezondheid of drukke agenda een uitvaartplechtigheid van Gent M moeten missen: de radiopoot How Life Works vat de live events voor u samen. Van het einde van de eigendom tot het einde van de waarheid, wij brengen u de podcasts. Voor tijdens het fietsen (wel voorzichtig zijn), de file, de strijk en voor het slapengaan: Het einde van de podcast. Of de podcasts over het einde van. Tomato-tomato.


Gent M#38: Het einde van de huisarts

We hadden er een beetje op gehoopt maar het einde van de huisarts aankondigen doe je niet zonder dat de huisartsen in kwestie van zich laten horen. Het werd een geanimeerd debat waar interactie met het publiek een nieuwe betekenis kreeg. Onze hoofdgasten waren Jan Deruyck en Petra De Sutter, respectievelijk een IT-adept voor wie de quantified self geen geheimen meer kent en een bijzonder hoogleraar, senator en Hoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde.

De basis van het gesprek en het debat was vrij eenvoudig: kunnen we het einde van de huisarts aankondigen, nu we toch alles zelf kunnen meten en weten? Het antwoord was veelzijdiger dan je het kunnen denken.  Maar weet je wat, luister vooral zelf en laat van je horen.

Het verhaal van Canvas over het einde van de huisarts

Het verhaal van Canvas over het einde van de huisarts

Deze podcast werd gemaakt mogelijk dankzij de steun van IMEC en Canvas. Met dank aan Gouvernement voor de gastvrijheid. 
Live muziek door Limniskos.


Gent M#37: Het einde van de eigendom 

Terwijl buiten de eerste herfstprikken werden uitgedeeld, stroomden dinsdagavond een kleine honderd mensen samen in Gouvernement te Gent. In een klein zaaltje stapte ceremoniemeester Fredo naar voor, om er een wel heel bijzondere uitvaart te dirigeren: die van 'Eigendom'. Hij richtte zijn woorden tot de ondernemers, ondergravers en ondergaanders in de zaal. Het had godverdomme een poëzie-avond in Watou kunnen zijn.

 Het was een begrafenis zonder tranen, die vooral tot nadenken stemde. Wat is ‘Eigendom’ eigenlijk? Waarom zou je nog eigen spullen moeten hebben? Wat zijn de gevaren van een maatschappij waarin eigendom vervangen is door toegang? Boeiende vragen, die Fredo voorlegde aan Rogier De Langhe - de (onheils)profeet die te pas en te onpas het einde van de eigendom uitroept.

Deze podcast werd gemaakt mogelijk dankzij de steun van IMEC en Canvas. Met dank aan Gouvernement voor de gastvrijheid. 
Live muziek door Limniskos.

Het verslag van Canvas over het einde van eigendom.

Het verslag van Canvas over het einde van eigendom.