Wie is Steven Van Belleghem

Steven Van Belleghem weet als geen ander co-creatie te benoemen en te duiden. In zijn laatste boek “When Digital Becomes Human” beschrijft Steven glashelder hoe we via co-creatie aan geautomatiseerde systemen die o zo noodzakelijke menselijke toets kunnen geven. De ideale gast dus voor onze GentM #35. Misschien komt hij in levende lijve, misschien gewoon als hologram...

Op GentM #33 had Claire Tillekaerts het nog over hoe zij en haar man ondanks hun drukke leven, quality time structureel inbouwen. Onze laatste gast heeft het over een andere boeg gegooid en startte samen met zijn vrouw een eigen bedrijf. Over togetherness gesproken... We hebben het over niemand minder dan Steven Van Belleghem.

Hoeven we Steven nog voor te stellen?

Steven Van Belleghem is naast inspirator bij B-Conversational, ook een frequente spreker op congressen, een business coach binnen bedrijven, Vlerick professor in Marketing Management, auteur van drie boeken (The Conversation Manager, The Conversation Company en When Digital becomes Human) en voormalig managing partner van het marketing research bureau Insites Consulting.

Als er iets is wat de rode draad is doorheen Stevens carrière dan is het wel togetherness: bedrijven helpen zich samen anders te organiseren, samen te werken met hun klanten en zo de toekomst vorm te geven.

In zijn recentste boek 'When Digital becomes Human' beklemtoont hij het belang van de persoonlijke toets in klantenrelaties en de waarde die bedrijven kunnen creëren door te investeren in persoonlijke contacten. Robots kunnen in de toekomst veel taken van de mens overnemen, mogelijk zelfs beter en sneller dan wij. Steven wijst er echter in zijn boek op dat robots nooit de menselijke emoties of het persoonlijk contact goed zullen kunnen nabootsen. Dat net die togetherness ons onderscheidt in de snel evoluerende digitalisering.

En tussen al die boeken en de lezingen door vindt hij ook tijd om te start-uppen: Steven is co-founder van Uest, het bedrijf dat embracelet, de slimme armband voor senioren binnenkort op de markt gaat brengen.

Benieuwd trouwens naar Steven zijn mening over podcasts. Worden die nu wel of niet de hype van 2015?  En moeten we dan geen geschiktere naam bedenken? (cfr. Fredo's Podcast #1 - Over Togetherness)

Wie ooit al een lezing van Steven heeft meegemaakt, moet toegeven dat de man een begenadigd spreker is. Aan een hels tempo lijkt hij tendensen uit zijn mouw de schudden en te bundelen tot een sneak preview to the future. Tot in de puntjes voorbereid, elke slide perfect getimed en met de nodige dosis humor neemt hij elk publiek moeiteloos in.

Op GentM willen we graag dieper ingaan op de gevolgen van de sneltrein van technologische evoluties die op ons afkomt. En wat de gevolgen zijn voor wie de toekomsttrein mist of geen ticket kan betalen. Kortom GentM #35 is er één over technologische togetherness met Steven Van Belleghem die voor één keer onvoorbereid een diepgaande losse babbel heeft met piraat Fredo over de uitdagingen van de toekomst.

Food for Thought van de bovenste plank. Tot op GentM #35!

- Door Reinhard (@funkyredup) en Diederik (@dArchief)